Thursday, December 18, 2008

JMW Talkshow och jag fick en nominering!

Henrik Ahlen och IVAG har instiftat ett pris för: Årets smartaste webb-tv

JMW Talkshow och jag blev nominerade i kategorin "Företag". Vi vann inte :-( Det gjorde å andra sidan IKEA TV och Jaycut. Men jag är väldigt stolt ändå, jag och JMW fick stryk tillsammans med Ving och Hans Andersson group

Lite svårt att köpa att mina ryggsäcksproduktioner bedöms tillsammans med Ikea och Ving som förmodligen bränt en spänn eller 2 på sina produktioner.
Jag är himla glad å Jaycuts vägna att dom tillsammans med Ikea vann, that's some good shit :-)

Senaste avsnittet av JMW Talkshow är om JMWs egna Flipp och Flopp 2008 lista. Kolla listorna, då blir talkshowen klart mycket skojigare ;-)

Men det här är faktiskt en utav de absolut bästa Talkshow avsnitten som jag har varit med och producerat. Det är 2 saker som får mig att säga det.

1. Det finns en klar koppling mellan videon och de separat bloggpostern. Videon jobbar som ett komplement till texten och skapar en spänning mellan de två.

2. Det är ett väldigt subjektivt ämne. Innehållet uppmuntrar till diskussion. Både i studion (konferensrummet) och i chatten. Å mellan chatten och studion. :-) En annan faktor som jag tror spelar in är att nu har vi kört 6 ggr och Mellstrand och Brit börjar bli vana och slapnar av mer framför kameran. Och det är just det som jag tror är den viktigaste faktorn för att det ska bli en bra sänding. Att de som är i bild är bekvämma med att vara framför kameran och att de känner sig trygga med det de gör. Då kan de lägga fokusen på att diskutera och då blir innehållet bättre osv. :-))

What's Next från invigningen av Moving Media Southern Sweden

Jag fick det stora nöjet att Livestream:a Podcasten What's Next med Tomas Wennerström och Kristin Heinonen som höll två stycken trendspaningar under invigningen av Moving Media Southern Sweden. Invigningen hölls på Luftkastellet i Malmö.

What's Next del 1 med Måns Adler, Bambuser och Troed Sångberg, director Sony Ericsson Research Center.


What's Next del 2 med Joakim Jardenberg, Mindpark och Johan Grafström, SVT Interaktiv.

Wednesday, December 17, 2008

Lite mer Centerpartiet!

Projektet fortgår, egentligen är inte det här en bloggpost utan bara ett test för att se att embeden funkar som den ska. Men man ska ju samla sina arbetprover någonstans :-)

Monday, December 8, 2008

Testar Mogulus embed

Än så länge så har jag inte sänt något på Mogulus, tiden har inte räckt till. Men nu sitter jag och tankar in de 7 timmar med material som vi filmade under Disruptive Media så jag har gott om slö tid framför datorn som jag inte kan göra så mycket vettigt med utom att vakta min stora dator och se till att allt funkar och filmerna blir intankande ordentligt. Men då kan man ju passa på att sitta och små greja lite på den lilla datorn ;-)

Mogulus verkar vide en första glans riktigt bra. Men efter att ha tittat igenom deras "Data plans" och vad de kostar så blir jag lite nedstämd. Väldigt dyrt, deras billigaste konto-typ kostar ca 2.500 SEK/Månad. Vilket jag tycker är lite mycket för en server som står i USA. Nackdelen med att servern är på andra sidan Atlanten är att Streamen måste resa väldigt långt för att studsa tillbaka till Sverige. Vilket kan medföra lite väl långa ping tider.

Men till deras fördelar så måste jag säga att jag är väldigt imponerad av deras administrations gränssnitt och vad mycket man kan göra med kanalen.

Mer kommer att komma när jag får tid att testa lite mer. Det här är bara en liten pre-post för att påminna mig att jag ska testa igenom det ordentligt innan jag... ;-)


Tuesday, December 2, 2008

Minnes anteckning till mig själv!

Björn när du får en kvart över, ta dig tid att uppdatera den här posten om en revisit till http://www.justin.tv. Kolla igenom siten igen, det verkar som om det har hänt en del sedan du var där sist. Lite nya godsaker i påsen :-)









Testar live chatten meebo.com

jag är fortfarande inte nöjd med de chatt funktioner som de flesta livestreaming tjänster har. Men om man ändå har lyxen att man jobbar utifrån en domän.se/LIVE sida så finns det ju inte så mycket som hindrar en från att ta det bästa från olika ställen. Planen är alltså att se om jag kan ta Livestreamen från Ustream.tv, det högupplösta från blip.tv och nu kanske om de här testen funkar. Livechatten från meebo.com (eller något liknande). Blev tipsad om Meebo så ett bra ställe som något att börja testa :-)

Uppdaterad skiss för Social Video publicering

Har uppdaterat min skiss med lite fler streaming och närvaro tjänster och lagt till "Video indexering" tjänsterna som man kan syndicalisera mot via Blip.tv

Socialvideo publicering Uppdaterad

Nedan är den gamla versionen bara som referens
Socialvideo publicering fokus Kanalred