Saturday, October 31, 2009

24hbc Talkshow med Joakim Jardenberg och mig

24 Hour Business camp är över och festen har börjat. Faktiskt i skrivandet stund så är det post-24hbc party och jag ligger hemma i sängen med Ninjasvin-förkylning. Helt åt helvete men jag har gått och hållit den inne i två veckor så jag antar att nu när jag slappnat av, så var det dax att betala priset. Any how. Jag och Joakim Jardenberg var med ute på Hasseludden Yasuragi som "hang a rounds" och live rapporterade från ringsidan. Min favorit är nog "Nattsudd sändningen" :-)


24hbc 60 st 1 minuters pitchar och sen är det slut


#24hbc fredag morgon sändning


#24hbc nattsuddsändning med Christian Rudolf och Henrik Torstensson


En kort rapport från #24hbc och puff inför nattsuddsändningen


#24hbc live-show nr 1 torsdag med Björn Jeffery och Fredric Gunnarsson

Monday, October 12, 2009

Bakom kuliserna på Sweet sunday web crunch

Det här är en liten post om hur jag har riggat set-up:n för senaste #SSWCrunch. Planen är att det ska fyllas på med mer info när jag har lite mer med tid.

Några minnesantecknings punkter för vad jag ska fylla på mer om sen:
  • Utrustningen.
  • VB (inslagen) hur de är gjorda och syfte förutom att berätta något.
  • Körschemat, låg ansträngning.
  • Formatet, 3 programledare och 1 gäst? Fördelar!!?
  • Börjar med att presentera sändningens körschema och avslutar med recap.
  • Desktoppresenter och "Picture in picture"
SSWCrunch set-up FIXAD
Ovan en snabb skiss / flödesschema för combat-studio set-up:n. Vill du se den större titta in på flickr.com

Bakom kulliserna video klipp.



UPPDATERING:

Har blivit bloggintervjuad av Daniel Åberg för Spektra bloggen om Sweet sunday web crunch sändingarna (mest om tekniken).

Sweet sunday web crunch s01e04

Kvällens gäst var Paula Marttila! Och nu är klockan allt för sent och jag måste upp och jobba imorgon! Text och länkar kommer senare :-)

Sunday, October 4, 2009

Sweet sunday web crunch s01e03

Vi lyckades igen! Det blev en epsiod 3. Nu ska vi se om vi lyckas nästa söndag också, farligt nära att bli en vana ;-)

Som vanligt med mig, Mattias Östmar och Joakim Nyström. Kvällens gäst Björn Jeffery. Som lovade att berätta lite om sitt nya jobb men deflektade det snyggt genom att distrahera oss med en diskussion om varför magasin på nätet är så homogena (när de inte är det i pappret).

Kvällens agenda: En snabbis om varför Google plötsligt och lustigt inte längre indexerad thepiratebay.org, Litet reportage om Twinglychannels och en screencast med Anton Johansson från Twingly om hur channels funkar nu i Betan. Björn Jeffrys spaning, webbmagasin: Varför är det så vackert sprettigt och drifrencierat i pappret men så trågigt homogent på webben? Intervju med Johan Lange och Pernilla Åström när vi är ute och seglar med Briggen Tre Kronor. Bineros folkstorms projekt Namnbank.se vann över PTS korkade förslag om att förpröva användandet av ordet "Bank" i domännamn. Mattias gör ett boktips: Media av Marshall McLuhan och drar en paralle om att mycket av det som vi upplever idag med nätet nödvändigtvis inte är något "nytt"!